Lira Clinical Peelings

Chemische Peelings worden bij verschillende indicaties ingezet. De peelings bestaan uit mineralen, peptides, anti-oxidanten en plant-stamcellen. De peelings hebben een helende en stimulerende werking op de cellen in de verschillende huidlagen. Door middel van het inzetten van een chemische peeling kunnen verschillende huid indicaties worden aangepakt. Bij Rotterdamskincare werken we met diverse Lira clinical peelings. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en persoonlijke wensen, werken we stap voor stap aan de vernieuwing van de huid specifiek gericht op uw wensen.

De Lira clinical peelings beschikbaar bij Rotterdamskincare:

 • Pumpkin plus definer       
 • Mineral retinol solution    
 • Mineral Jessner rebuilder

De lira peelings zijn onder te verdelen in oppervlakkige en diepe peelings. De Pumpkin plus peeling is een oppervlakkige peeling ook wel te vergelijken met een fruitzuurpeeling. De Mineral Retinol en Jessner Rebuilder behoren tot de diepere peelings oftewel een chemische peeling.

 

 • De behandeling bestaat uit:
  Huid analyse door de huidtherapeute
 • Oppervlaktereiniging
 • Onzuiverheden verwijderen
 • Prepareren van de huid vooraf aan de peeling
 • Uitgekozen peeling op basis van huid indicatie
 • Huid kalmeren d.m.v. producten
 • Verzorgende crème als afsluiting + zonnebescherming
 • Huidadvies

 

 

Voor wie is de behandeling bedoeld?
Lira Clinical peelings zijn ontwikkeld voor alle huidtypen. Ze zijn veilig voor zowel lichte als donkere huid en kunnen in alle seizoenen van het jaar ingezet worden. De Lira clinical peelings bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren en zijn tot stand gekomen door ervaren medische professionals, chemisten en huidspecialisten. De peelings kunnen breed ingezet worden bij de volgende indicaties: anti-aging, acne problematiek, grove poriën, pigmentatie en (acne) littekens en of algemene huidvernieuwing. Door de huidreactie op de  peeling zullen de huidcellen zich sneller vernieuwen.

Voor wie is de behandeling mogelijk NIET bedoeld? (contra-indicaties)
Zwangerschap, patiënten die borstvoeding geven, het niet kunnen mijden van zonexpositie, een voorgeschiedenis met bestraling in het gelaat, voorgeschiedenis met recidiverende herpessimplexvirus. Relatieve contra-indicatie voor de middeldiepe en diepe peelings: gebruik van orale retinoïden binnen zes maanden voor de chemische peeling. Bij enige twijfel over een mogelijke contra indicatie is het gewenst de huidtherapeute hier vooraf over te informeren. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Om een bepaalde huid indicatie aan te pakken is het advies om 3-6 behandelingen uit te voeren De periode tussen een peeling bedraagt 2-3 weken. Afhankelijk van uw huidtype en wensen wordt dit uiteraard met de huidtherapeute verder besproken.

Wat wordt er specifiek behandeld?
Afhankelijk van de gekozen peeling in samenspraak met de huidtherapeut wordt er naar uw huidwensen gehandeld. In het algemeen komen de lira clinical peelings in werkingsmechanisme overeen op de volgende punten:

 • Het verhogen van de zuurstofgehalte in de huid
 •  Het bevorderen van de exfoliatie
 • Het stimuleert proliferatie van de cellen
 • Het bevordert de cellen op normale wijze te ontwikkelen
 • Het licht de huid op zonder teveel bijwerkingen

Na de (chemische) peeling:
De huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag (max. 2 dagen) aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de eerste 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet met de huid te spelen, in de vorm van plukken. Tevens is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden. Let op: Bij chemische peelings zoals de Mineral Jessner en Retinol solution kunnen na enkele dagen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermt wordt met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30.

 

Informatie betreft de Lira (chemische) peelings:

Pumpkin plus Lira peeling
Indicaties: geschikt voor alle huidtypen.
De Pumpkin plus peeling is een peeling die enkel doelt op de oppervlakkige huidlaag (epidermis). Het lost de dode huidcellen op door een zachte exfoliatie. Deze peeling is minder heftig dan chemische zuren en het verzacht de huid. De pumpkin plus peeling zorgt niet voor een directe afschilfering van de huid, het heeft als doel de epidermis op te lossen. Direct ervaring na de peeling: een egale, zachte en gehydrateerde huid. Daarbij ook pigment oplichtend en huidverjongend. Ideaal om als oppepper in te zetten vooraf aan een belangrijke gelegenheid waar u in het lichtpunt zal staan!

Mineral Jessner rebuilder Lira peeling
Indicaties: acne huid, anti- aging, huidveroudering, zonneschade, pigmentvlekken en littekens.
De Mineral Jessner (chemische peeling) bestaat uit verschillende zuren waardoor deze dieper in de huid komt. Door de opbouw van deze peeling en verschillende soorten zuren kunnen er verschillende soorten huidproblemen tegelijkertijd worden aangepakt. Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne, door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.

Mineral Retinol solution Lira peeling
Indicaties: fijne lijntjes, rimpels, zonneschade, pigment problemen, acne en anti-aging.
Deze peeling kan gebruikt worden bij alle huidtypen. De Mineral Retinol kan op zichzelf staand worden ingezet of als behandel booster. Bijvoorbeeld om de voorafgaand ingezette peeling te versterken. Deze oplossing, op basis van vitamine A, versnelt het schilfering proces door het stimuleren van de celdeling. Het maakt het huidoppervlak gladder zonder irritatie. Belangrijk om te weten; De Mineral Retinol solution kan 4 tot 8 uur doorwerken in de huid. (Let op: de solution kan een gelige kleur afgeven aan het beddengoed).